MENU SLUIT
27.09.2016

Vieux motherfucker

Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd al lang bereikt, maar dat betekent niet dat de Belgische Rock ’n Roll-legende Arno Hintjens in een hangmat aan de Cote d’Azur nippend aan een glaasje wijn op zijn lauweren aan het rusten is. Sterker nog, Arno loopt nog altijd over van energie, maakte dit jaar weer een gloednieuwe soloplaat en verbijstert het publiek nog steeds met spetterende optredens. Arno noemt zichzelf schertsend een ‘vieux motherfucker’, maar dan wel één waar veel jongere muzikanten stinkend jaloers op zullen zijn.

Even een klein stukje terug in de tijd: Arno Hintjes speelt in de jaren zeventig in diverse Vlaamse bandjes tot hij in 1980 T.C. Matic opricht. Het blijkt een schot in de roos. T.C. Matic had een unieke sound en mengde diverse stijlen zoals blues, new wave, rock, avant-garde, funk en zelfs Franse chansons. De band bracht vier zeer succesvolle albums en scoorde met Oh La La La! en Putain, Putain enkele grote hits in de Benelux. T.C Matic gold in die jaren als een zeer invloedrijke band. In 1986 ging T.C Matic uit elkaar en begon Arno onder zijn eigen naam een solocarrière.

Arno blijkt ook in zijn eentje een unieke muzikant en zanger te zijn. Hij groeit uit tot een begrip in België en Nederland en in 1995 brak hij ook in Frankrijk door met een geheel Franstalige plaat. Dankzij zijn levensstijl, zijn opmerkelijke uitspraken in interviews, zijn doorleefde stemgeluid, is Arno uitgegroeid tot het grootste Belgische muzikale fenomeen sinds Jaques Brel. Zijn status is te vergelijken met die van Herman Brood in Nederland.

Terwijl Herman Brood al jaren niet meer onder ons is, is Arno op 67-jarige leeftijd nog altijd alive en kicking! Hij bracht dit jaar het goed ontvangen album Human Icognito uit en speelt de veelal uitverkochte zalen helemaal plat met zijn niet aflatende energie. Memorabel is zijn recente optreden in een uitverkocht Ancienne Belgique in Brussel, enkele weken nadat de hoofdstad van België werd opgeschrikt door een serie verschrikkelijke aanslagen. Recht uit het hart stak hij met de song Brussel de inwoners van de stad een hart onder de riem. Indrukwekkend!

En donderdag 6 oktober staat Arno dus in Luxor Live. Hij zal zeker en vast weer alles geven wat hij in zich heeft, want Arno heeft altijd ‘goesting’ en stelt nooit teleur! Rock ’n roll op z’n Vlaams!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?