MENU SLUIT
10.10.2013

Vijfde editie van het Aurora Infernalis Festival

Voordat je het weet breekt het magische jaargetijde weer aan. Herfst presenteert zichzelf in al zijn glorie, de bladeren van de bomen verwelken, verkleuren en sterven langzaam. Dit is de tijd van Aurora Infernalis. Dit festival vindt plaats op een koude, magische donkere avond in het bosrijke Arnhem.

 
Atmosferische, authentieke en donkere underground metal, gepresenteerd in een meer dan passende setting zijn het concept van het metal festival Aurora Infernalis. De underground zaal Willemeen en het prachtige poppodium Luxor Live. Verwacht exclusieve Benelux optredens en soms zelfs een “once in a lifetime” ervaring, zoals het optreden van Covenant in 2011. Het Aurora Infernalis festival wordt georganiseerd door en voor liefhebbers van de underground.
 
Aurora Infernalis ontstond in 2005 als alias voor het boeken van kwalitatief hoogstaande underground black metalbands zoals Darkspace, Graupel, Lunar Aurora en Secrets of the Moon. Het Aurora Infernalis festival is in 2008 ontstaan, gebaseerd op hetzelfde concept en met de bedoeling een kwaliteitsfestival te organiseren voor puristen. 
 
Dit jaar was Mgla, bekend van hun single “with hearts toward none” de eerste aankondiging van het festival. Gevolgd door Hertroertzen en Dodheimsgard and the Ruins of Beverast die beiden goed vertegenwoordigd zijn met een set van 70 minuten. Krakow, Vemod, Svartsinn, Lugubrum en Khors zijn de laatste toevoegingen aan editie nummer vijf van het festival. 
 
Extra informatie over de bands is te vinden op de website www.aurorainfernalis.nl
Is dit alles?