MENU SLUIT
29.06.2016

Win het nieuwe album van Hazmat Modine

In 2006 brak Hazmat Modine internationaal door met hun debuutalbum Bahamut. Dit achtkoppige collectief uit new York is geïnspireerd door de Amerikaanse muziek uit de jaren twintig en dertig tot aan de vroege jaren zestig en is het beste te omschrijven als een melting pot van blues, swing, balkan, klezmer, New Orleans R&B, rocksteady en rock ’n roll. De band klinkt tijdloos en ongerept. En dat is ook te horen op hun laatste album Extra Deluxe Supreme. Dit album vol pareltjes kan je winnen.

Luxor Live heeft drie albums beschikbaar. Degene die het missende woord in het stuk hieronder mailt naar info@luxorlive.nl maakt kans en krijgt binnen en krijgt voor 10 juli bericht.

De naam Hazmat Modine is een combinatie van Hazmat (hazardous, ofwel gevaarlijk materiaal) en Modine, een bedrijf dat ******* produceert. De band maakt muziek die je in een bordeel in New Orleans zou hebben aangetroffen, maar alleen als die stad aan de Zwarte Zee had gelegen en gerund werd door zigeuners. Gypsie-blues extraordinaire, gemaakt door een groep puike muzikanten.
Het unieke geluid van de band komt voort uit de bijzondere bezetting. De twee virtuoze mondharmonicaspelers Wade Schuman en Bill Barrett nemen het voortouw bij Hazmat Modine. Ze worden bijgestaan door tuba, accordeon, drums, gitaar, saxofoon maar ook uitheemse instrumenten als een Chinese sheng en een Roemeense cimbalon.

Maar vooral live is deze band ijzersterk. Maar in Nederland heeft Hazmat Modine al een tijdje niet meer gespeeld. En dat is meer dan jammer, want in veel andere landen (Duitsland, VS, Frankrijk) trekken de New-Yorkers steevast volle zalen. Maar gelukkig heeft Luxor Live deze fenomenale band kunnen strikken voor een show tijdens hun Europese tour. Hun enige optreden in Nederland, dus mis deze kans niet!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?