MENU SLUIT
28.01.2013

Wonderschone pop met Isbells, Few Bits & Rogier Pelgrim

Donderdag 31 januari is het dan zo ver, dan zullen de Isbells, Few Bits & Rogier Pelgrim aantreden in de mooie popzaal van Luxor Live in Arnhem. 

 
Deze avond wordt  als een nachtrein richting geboortegrond, met in de eerste wagon Isbells. Zijn dromerige zang en vermoeden van een strijkokerst geven Isbells een melancholieke tint. Maar treurig zal het nooit worden. Gaëtan Vandewoude gebruikt de constante repetitie van gitaarloopjes waardoor er een wel haast  meditatieve sfeer gecreëerd wordt die na verloop van tijd alleen maar mooier en sterker wordt. ‘Falling in and out ‘is zo’n nummer, het is wonderschoon!
 
Het tweede compartiment wordt behuist door de support band Few Bits. De band rond de eveneens Belgische Karolien van Ransbeeck neemt je aan de hand mee door een sfeerische gebied vol ingetogen liedjes. Maar schijn bedriegt. Want Few Bits kan op onbewaakte momenten rake klappen uitdelen. U bent gewaarschuwd.
 
En dan dames en heren, support act nummer twee, ‘Neerlands hoop in bange dagen’: Pelgrim! Deze jongeheer kan zijn stem tot duizelingwekkende hoogte laten klimmen en dat alles op een manier zoals je het maar zelden hoort. Binnen de poorten van het sing- a- songwriters universum is hij een rijzende ster en niet zonder reden. Hij weet zijn gitaar op uiterst subtiele wijze te bespelen, om kort te gaan: hij weet waar Abraham de mosterd haalt. Al met al dus een avond om kaartjes voor te kopen!
Is dit alles?