MENU SLUIT
25.06.2024

XL-Ronde Music Support Gelderland

Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland houden een nieuwe XL-ronde van Music Support Gelderland, hét laagdrempelige fonds voor popmuzikanten in onze provincie. Naast de gewone regeling waarbij artiesten €1000 kunnen aanvragen, zijn er nu ook drie beurzen van €5000 te vergeven. Deze XL-bijdrage is tot en met 3 september aan te vragen door Gelderse acts die de beginfase van hun carrière voorbij zijn.

Music Support Gelderland

Sinds het begin van Music Support Gelderland in 2020 zijn er meer dan 700 plannen ingestuurd en is er ruim €150.000 toegekend aan muzikaal talent uit alle hoeken van onze provincie. Met maximaal €1000 uit het fonds kunnen de acts investeren in onder andere nieuwe muziek, videoclips, promomateriaal en coachings. Dit stelt bands, solo-artiesten, hiphopacts, dj’s en producers in de gelegenheid een vliegende start te maken met hun muziek.

XL-ronde

De XL-ronde komt bovenop de normale vierde ronde van Music Support Gelderland, waar startende muzikanten ook nu €1000 kunnen aanvragen. Met de XL-bijdragen van €5000 wil Poppunt Gelderland daarnaast artiesten ondersteunen die de beginfase duidelijk voorbij zijn. Het is de tweede keer dat de XL-ronde wordt gehouden. In 2023 stuurden 76 artiesten een plan in, waarvan er slechts 3 konden worden toegekend. De XL-beurs ging toen naar singer-songwriter Marike Jager, hiphopartiest Abel en dj- en producerscollectief CHAMOS.

Sonar

Geïnteresseerde acts kunnen tot en met 3 september een aanvraag indienen via het online platform Sonar. Sonar is de grootste vijver van muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. Het is een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. Sinds de start van Sonar op 1 april 2023 zijn ruim 1650 artiesten en 230 organisaties actief op het platform waar artiesten en organisatoren dichter bij elkaar worden gebracht.

Is dit alles?