MENU SLUIT
01.10.2014

Zesde editie Aurora Infernalis Festival op zaterdag 25 oktober!

Voor je het weet is het weer die mooie tijd van het jaar, herfst! Als de blaadjes bruin worden weet je dat het tijd gaat worden voor het Aurora Infernalis Festival. Op een donkere dag in oktober vindt de zesde editie plaats van wat inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste black metal festivals van Europa.

 

Zoals elk jaar heeft het festival een bijzonder en een zoveel mogelijk exclusief programma. Zo treedt Sapientia voor het eerst live op.  De bandleden hebben eerder veel podiumervaring opgedaan bij Hetroertzen maar zoeken met Sapientia hun ruwere kant op.  Cult of Fire uit Tsjechië zijn heel selectief in waar ze optreden. Tot nu toe hebben ze daarom niet eerder in Nederland gestaan!

 

Svartidaudi komt speciaal uit Ijsland naar het Europese vasteland voor Aurora Infernalis. Net als Sapientia treedt ook Mortuus voor het eerst live op. Vooral de liefhebbers van de duistere kanten van black metal zullen deze band waarderen.  Dat Scandinavië goed vertegenwoordigt is wordt mede veroorzaakt door Diabolium uit Zweden. Ook voor deze band is het  hun eerste optreden in Nederland.  Ze zijn één van de grondleggers van de industrial black metal scene.

 

De headliners Windir, Vreid en Ulcus doen Arnhem aan als onderdeel van de Sognametal tour. Deze tour is de laatste gelegenheid om Windir te zien optreden.  Als afscheid doen zij een extra lange show. Hierna wordt het festival afgesloten door Dodsengel, zij treden voor de eerste keer buiten Noorwegen op.

 

Net zoals vorig jaar duurt het festival de hele dag. Vanaf 14:00 uur zijn de deuren geopend voor liefhebbers van black metal van hoge kwaliteit. Tickets bestel je HIER.

Is dit alles?