MENU SLUIT
18.09.2018

Zilveren Notekraker voor Nina June

Afgelopen maandagavond zijn in Paradiso, uit handen van presentator Leo Blokhuis de Gouden en Zilveren Notekraker uitgereikt. Met deze vakprijs eren musici elkaar voor de meest opvallende artistieke prestaties en smaakmaker van het afgelopen seizoen. Singer-songwriter Nina June, die op donderdag 1 november in onze bovenzaal te bewonderen is, heeft de Zilveren Notekraker gewonnen; de aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent.

Magda Mendes werd dezelfde avond winnares van de Gouden Notekraker 2018 en bassist Michel van Schie werd beloond met de Humble Heroes Award. Mendes en June lieten beiden meer dan tien andere genomineerden in een verscheidenheid aan muziekgenres achter zich, waaronder DI-RECT, Ruben Hein, Broederliefde, Lakshmi en Maan.

De uitreiking van de Gouden en Zilveren Notekraker is een initiatief van de Ntb, de oudste vakbond voor musici, acteurs en dansers, georganiseerd door Sena; de organisatie die de rechten van muzikanten en producenten regelt.

Nina June

Haar solo-wandeling van 700 mijl door Frankrijk en Spanje leverde Nina June de inspiratie op voor haar liedjes. Tijdens haar reis luisterde ze veel naar de filmmuziek van Thomas Newman (American Beauty) en Michael Nyman (The Piano). In maart van dit jaar kwam haar album ‘Bon Voyage’ uit, dat zij grotendeels produceerde met Lieuwe Roonder. Thema van het album is de verborgen eenzaamheid van haar generatie. Als afsluiting van haar voorjaarstour gaf zij een showcase tijdens Indie Week in New York.

BESTEL TICKETS

Is dit alles?