MENU SLUIT
21.02.2016

Belgische rockbands zijn gewoon beter

Beter dan Duitse rockers ja. Nederland is natuurlijk ook top.

De gemiddelde kwaliteit van de muziek geproduceerd in België is nog steeds stijgende. Op het gebied van rock brengt België bands die te groot zijn voor de Belgische podia. Twee daarvan, Steak Number Eight en Raketkanon tikken dit voorjaar Arnhem aan. Aangevuld met trefzekere rockers uit eigen bodem kunnen rockliefhebbers hun hart ophalen.

De eerste die de grens oversteekt is Steak Number Eight (BE). Deze Belgische jonge honden winnen steeds meer terrein. In 2008 wonnen zij Humo’s Rockrally en vanaf dat moment ging het los. Postrock, sludgemetal of noise; het is allemaal om het even. Ook Raketkanon (BE) komt naar Luxor Live. Laaggestemde gitaren, stralen drumbeats, vervormde zang en droney synth-bassen maken Raketkanon zonder twijfel een van de meest interessante bands in de Europese underground – scene van dit moment. Het grijpt je bij de keel, sleept je met geweld uit je comfort-zone en laat een indruk achter die je niet zomaar vergeet. Het opwarmertje krijgen de mazelaren deze avond van de Arnhemse MNHM (Mannheim). Deze band is als een sloophamer, maar wel één met chirurgische precisie. Hun onmogelijke maatsoorten worden genadeloos strak gespeeld, en de psychopathische improvisaties die daar overheen klinken geven de baritonsaxofoon als instrument een totaal nieuwe dimensie.

Vorig jaar kopte Trouw nog “Belgische bands zijn gewoon beter”. Wij nodigen je graag uit om zelf te ontdekken hoe het er dit jaar voor staat.

Steak Number Eight 
VR 04.03 in de bovenzaal voor €10,-

Raketkanon + MNHM
DO 21.04 in de grote zaal voor €12,50

Als je van deze bands houdt moet je in april natuurlijk ook de Nijmeegse bluesrockband Black Bottle Riot checken. Met gitaren die harder huilen dan ooit is de band een hechter collectief dan ooit.

Black Bottle Riot
DO 07.04 in de bovenzaal voor €10,-

Is dit alles?