MENU SLUIT
06.12.2016

Kate Bush, Björk en Démira

De reïncarnatie van Kate Bush? De jonge versie van Björk? De nieuwe Lykke Li? Ja, de jonge Nederlandse zangeres Démira heeft zeker veel weg van dit rijtje beroemde artiesten die allemaal bekend staan om hun eigenzinnigheid. Want eigenzinnig, dat is Démira ook. Maar dat is niet de enige overeenkomst. Ze is net als Kate Bush maar ook Björk beïnvloed door Keltische muziek, maar heeft daar wel haar geheel eigen draai aan gegeven. Ze omschrijft haar muziek als moderne folk, een mix van van elektronische folk en alternatieve poëtische pop. Een stijl die goed is terug te horen op de EP White Ravens die dit jaar uitkwam.

Maar ook live blijkt dat Démira een echte persoonlijkheid te zijn. Innemend, gedurfd en met veel overtuiging. Ze maakt dit jaar een uitgebreide tour door het land, en liet daarbij zien wat ze allemaal in haar mars heeft. Over haar recente optreden in Leeuwarden schreef 3voor12: ‘De kalmte die ze uitstraalt is in perfecte balans met haar stem en de hele zaal is muisstil. Ze weet het publiek mee te nemen in haar muziek door de korte toelichtingen die ze over haar nummers geeft en zowel haar tekst als haar gitaarwerk weten emoties los te maken’.

Ze toonde onlangs ook haar maatschappelijke betrokkenheid door een reeks huiskamerconcerten te geven bij mensen die hun familie en vrienden willen bedanken voor de steun die ze kregen in het bespreekbaar maken van psychische problemen. Dit idee kwam voort uit de vele reacties die Démira, die zelf op 17-jarige leeftijd kampte met een depressie, kreeg op haar videoclip Fountain waarin ze psychische problemen op artistieke wijze in beeld brengt.

Haar allerlaatste show van haar tour door Nederland is in Luxor Live. Een mooie kans dus om je in onze intieme bovenzaal te laten meeslepen door deze betoverende zangeres. Démira, een eigenzinnig supertalent van eigen bodem!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?