MENU SLUIT
14.12.2016

De beste Bluegrass van Nederland

Dutch Bluegrass Revue

Bluegrass is Amerikaanse folkmuziek met een jazzinvloeden waarbij de banjo en harmonieuze samenzang twee belangrijke elementen vormen. De stijl ontstond in de jaren vijftig, maar is vooral de laatste jaren aan een hernieuwde opmars bezig. Er zijn tal van Nederlandse muzikanten die de Bluegrass inmiddels eigen hebben gemaakt. Maar er zijn eigenlijk maar twee vaderlandse acts die de Bluegrass echt tot in de kleinste finesses beheersen: Herman Brock Jr. en Blue Grass Boogiemen. Deze twee bands hebben hun krachten nu gebundeld en komen onder de naam Dutch Bluegrass Revue naar Arnhem voor een gezamenlijk optreden. Als je van Bluegrass houdt, dan mag je dit unieke optreden echt niet missen!

BESTEL TICKETS

Herman Brock Jr.

Herman Brock Jr. is een Zeeuwse muzikant die al jaren wordt gezien als de bekendste vertegenwoordig van dit genre in Nederland. De Bluegrass zit ‘m echt in het bloed! Dat is vooral goed te horen op zijn laatste album The Old World, waarin hij de thematiek van de Zeeuwse immigranten die begin vorige eeuw naar Amerika vertrokken bezingt. The Old World (let ook op het prachtige artwork van de albumhoes!) bevat 16 prachtige songs en vormen samen een muzikale reis door de oude wereld, streekverhalen en legendes. Het album werd opgenomen met hulp van Blue Grass Boogiemen.

Blue Grass Boogiemen

En de mannen van Blue Grass Boogiemen timmeren al meer dan 25 jaar aan de weg met hun eigen ‘High Energy Bluegrass’. Niet alleen in Nederland maakte de band naam, maar in heel Europa en ook de VS lieten ze horen dat goede Bluegrass niet per sé uit Amerika zelf hoeft te komen. Dit jaar brachten de Boogiemen wel een heel bijzonder album uit. Ze nodigden Nederlandse artiesten uit om hun nummers te ‘verbluegrassen’. En dat leverde een muzikaal pareltje op! Grassified heet de plaat, en daarop staan prachtige bluegrass-vertolkingen van nummers van onder anderen Bennie Jolink, Doe Maar, Jeroen Mesker, Blaudzun, Tim Knol en Freek de Jonge.

Blue Grass Boogiemen en Herman Brock Jr. zijn twee waardige ambassadeurs van de Bluegrass in Nederland. En wat fantastisch dus dat deze acts op zondag 22 januari samen in Luxor Live staan. Ze geven eerst allebei een eigen show om daarna ter afsluiting gezamenlijk voor een spetterende finale te zullen zorgen!

Is dit alles?