MENU SLUIT
13.01.2020

Ferocious Dog Food Drop

De Britse folkpunk band Ferocious Dog speelt op donderdag 23 januari een concert in Luxor Live. De band is zeer begaan met het lot van minder bedeelden in de samenleving. Daarom houden zij tijdens hun concerten altijd een zogenaamde Food Drop.

De Food Drop is een inzamelingsactie voor de lokale daklozenopvang of, in dit geval, de lokale voedselbank. Bij dit concert in Luxor Live in Arnhem vragen ze donaties voor Voedselbank Arnhem. De band roept daarom alle bezoekers op om zoveel mogelijk voedsel mee te nemen om te doneren. De actie is voor de vaste fans inmiddels een begrip.

Ken Bonsall, de zanger van de band, en zijn vrouw Karen, raakten betrokken bij het helpen van daklozen in hun eigen stad Mansfield, nadat hun zoon, Lee Bonsall, in maart 2012 zelfmoord pleegde als gevolg van Post Traumatische Stress Stoornis. Zij ontdekten dat veel militaire veteranen die terugkwamen met PTSS, niet goed geholpen werden en uiteindelijk vaak dakloos werden. De actie is inmiddels uitgegroeid tot een traditie en fans gaan er al vanuit dat er bij elk concert een Food Drop is. Ken zegt zelf “de mensen die zelf het minst hebben, geven het meest tijdens deze Food Drops en dat maakt erg veel indruk”.

De Voedselbank Arnhem heeft aangegeven dat ze vooral de volgende producten goed kunnen gebruiken; Pasta (macaroni of spaghetti), Pastasaus, Zilvervliesrijst, Soep in blik of pak, Groenten of fruit in blik, Koffie/thee, Jam, Honing, Stroop, Ontbijgranen, Vis in blik, Droge bonen. Maar alle houdbare producten of toiletartikelen worden in dankbaarheid aangenomen. Medewerkers van de voedselbank  zijn voor aanvang van het concert aanwezig om de donaties in ontvangst te nemen en, indien gewenst, meer uitleg te geven over het werk wat zij doen.

Ferocious Dog onderscheidt zich in het folkpunkgenre door een oprechte gedrevenheid en bevlogenheid die zowel op hun albums als op de podiumplanken aanslaat door de vurige passie waarmee ze gebracht worden. De groep kruist (Keltische) folk met punk, rock en reggae maar doen dat op zijn eigen furieuze manier, waarbij ze volgens eigen zeggen beïnvloed zijn door talloze bands waaronder Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, Carter USM, Bob Marley en The Specials.

BESTEL TICKETS

Is dit alles?