MENU SLUIT
25.01.2016

Jazz Combi-ticket aanbieding

Jazz en jazzfunk liefhebbers onder ons; even opletten:

Luxor Live heeft komende drie weken een aantal mooie concerten gepland die we graag nog even extra onder de aandacht willen brengen. Hou je van groovy en jazzy muziek dan hebben we een mooie deal voor je waarbij je hopelijk je horizon kan verbreden.

Vier shows met allemaal net even een ander tintje volgen elkaar in een rap tempo op. Met een combi-ticket kan je naar deze vier shows voor maar 50 euro!

VR 29/01 New Rotterdam Jazz Orchestra ft. Kypski
DO 04/02 New Cool Collective ft. Mark Reilly (Matt Bianco)
ZO 14/02 Guus Tangelder Bigband presents Valentine’s Day
WO 17/02 Incognito + Tristan

VR 29/01 New Rotterdam Jazz Orchestra ft. Kypski

Het New Rotterdam Jazz Orchestra is één van de leukste en spannendste nieuwe jazzgroepen van Nederland. Ze spelen een nieuw programma met gast en turntable wizard DJ Kypski. Deze zesvoudig Nederlands kampioen scratchen gaat de uitdaging met het Rotterdamse orkest aan. Niet helemaal Rotterdams, want Arnhems saxofonist Miguel Boelens is onderdeel van de groep en neemt ook composities voor zijn rekening.

DO 04/02 New Cool Collective ft. Mark Reilly (Matt Bianco)

We gaan er een beetje van uit dat u het beste en meest swingende jazzorkest van Nederland, onder leiding van Benjamin Herman, inmiddels wel kent. Dit maal nemen zij Mark Reilly, de zanger (en oprichter) van de band Matt Bianco mee. Deze band brak wereldwijd door met de lp en single Who’s side are You on? Met die plaat waren zij zo’n beetje de eersten die de combi van jazz en pop naar een heel groot publiek brachten. New Cool Collective nam samen met Mark een EP op en neemt deze nieuwe sound mee naar Arnhem.

ZO 14/02 Guus Tangelder Bigband presents Valentine’s Day

Arnhems beste big band is terug met jazz op de zondagmiddag en brengt op deze Valentijnsdag een ode aan Frank Sinatra, die vorige maand 100 jaar zou zijn geworden. Relaxed genieten met o.a. gastvocalist Ronald Douglas en Meestertrombonist Bart van Lier.

WO 17/02 Incognito + Tristan

Met zeventien albums op hun naam en wereldhits als ‘Always There’ en de cover van Stevie Wonder’s ‘Don’t You Worry ‘Bout a Thing’, is de Britse band Incognito een icoon van het acid-jazz tijdperk en de grootste band ooit die soul, jazz en funk in de blender gooide. Bandleider Jean-Paul ‘Bluey’ Maunick produceerde en arrangeerde voor Chaka Khan, Philip Bailey en George Benson en werkte o.a. met Roy Ayers, Marcus Miller en wijlen George Duke, maar Incognito is zijn grootste trots. Onderschat ook de seventies jazz/pop van het voorprogramma Tristan niet!

Tijdmachine.

Het NRJO maakt jazz van NU en neemt beats van NU mee. NCC haalt de jazzpop van de jaren 80 naar Luxor Live. GTBB gaat zo’n beetje terug naar de jazz standards uit de jaren 30 en Incognito speelt ongetwijfeld de hits uit de jaren 90. Tristan klinkt volgen Toto gitarist Steve Lukather als het beste van de 70’s.

 

Is dit alles?