MENU SLUIT
13.01.2020

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op Eurovisie Songfestival

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival. Cornald Maas heeft bevestigde dit in het programma Humberto op NPO Radio 1.

Volgens de AVROTROS stond de 26-jarige zanger hoog op het lijstje: “We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is”, zegt Eric van Stade, algemeen directeur van de AVROTROS. Jeangu is zelf ook dolblij met de kans die hij nu krijgt en voelt zich me onbeschrijfelijk vereerd.

Er is ook al een lied, maar hoe dat klinkt blijft nog even geheim. Volgens Van Stade, die net als Cornald Maas in de selectiecommissie zit, is het wederom een topsong. “De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten”, aldus Van Stade.

De in Suriname geboren zanger verhuisde in 2014 verhuisde Macrooy, na twee jaar studie aan het conservatorium in Paramaribo, naar Nederland om daar aan de ArtEZ Popacademie in Enschede de opleiding songwriter te gaan volgen. Luxor Live haalde de zanger naar de bovenzaal en naar de Sint-Walburgiskerk. Op donderdag 2 april halen Musis en Luxor live hem opnieuw naar Arnhem voor een show in de Parkzaal van Musis!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?