MENU SLUIT
12.10.2016

De Jimmy Lafave-link

Wie van Americana houdt, weet dat je in Luxor Live regelmatig aan je trekken komt. De komende weken betreden drie absolute Americana top-acts het Arnhemse poppodium: Ray Bonneville, Jimmy Lafave en Lance Canales. Twee Amerikanen en een Canadees die elkaar goed kennen!

Woensdag 12 oktober is het allereerst de beurt aan Ray Bonneville. Deze Texaanse singer/songwriter is een echte storyteller, die zijn verhalende teksten in een heerlijk groovy bluesjasje stopt. Zijn stijl wordt vergeleken met artiesten als J.J. Cale en Daniel Lanois. Ray Bonneville is live hypnotiserend goed. En dat is ook zeker ook de verdienste van zijn leermeester, niemand minder dan Americana-legende Jimmy Lafave, met wie Bonneville regelmatig samenwerkte.

En deze Jimmy Lafave staat een week later zelf met zijn band in Luxor Live! En dat mag je eigenlijk niet missen. Want deze Amerikaan timmert al tientallen jaren aan de weg met zijn ‘dirt red music’, zoals zijn stijl vaak wordt omschreven. Inspiratiebronnen als Bob Dylan en Woody Guthrie zijn duidelijk hoorbaar in zijn muziek. Hij heeft inmiddels een indrukwekkende discografie opgebouwd, en vooral zijn serie Trail-albums zijn stuk voor stuk meesterwerken. Jimmy Lafave is echt de absolute top van de Americana, en dat bewees hij vorig jaar nog met een fantastisch optreden in een stampvol Doornroosje! Zet woensdag 19 oktober dus alvast in de agenda!

En vier dagen later komt Lance Canales naar Luxor Live. En ook deze Amerikaanse artiest is geen onbekende van Jimmy Lafave. Sterker nog, zijn album The Blessing And The Curse werd uitgebracht op het label van Jimmy Lafave, Music Road Records. Lafave is erg enthousiast over Lance Canales en dat is te begrijpen: Canales is met zijn duistere en zinderende blues een heuse aanrader. Volgens platenzaak Kroese is dit een artiest die we zeker moeten gaan zien! En het is de eerste keer dat Lance Canales in Nederland zal optreden dus mis het niet!

Drukke tijden dus voor liefhebbers van Americana: drie topartiesten uit dit genre in Luxor Live in nog geen twee weken tijd!

TICKETS Ray Bonneville

TICKETS Jimmy Lafave

TICKETS Lance Canales

 

Is dit alles?