MENU SLUIT
25.01.2016

Het verhaal van JW Roy

JW Roy, een gevestigde naam binnen de Americana in Nederland, komt met iets nieuws. Na negen jaar Nederlandstalige nummers schakelt hij in zijn nieuwe album terug naar het Engels. Maar dat is nog lang niet alles. Zijn nieuwe album is vergezeld van een boek: “JW Roy Dry Goods & Groceries” Een roadtrip in muziek en verhalen vol Americana en rootsmuziek.

De titel
Het project begon met een foto van een winkel in Amerika geschoten eind van de vorige eeuw [zie foto]. Op de gevel is te lezen ‘JW Roy Dry Goods & Groceries’. “Zo dan heb je nu de titel van je volgende album” vermelde de gever erbij. En inderdaad.

Roadtrip in muziek en verhalen
Het albumboek is een roadtrip in muziek en verhalen waarin duidelijk wordt waar het echte songwriten vandaan komt. Niet alleen de muziek, maar ook de personen die de muziek een gezicht hebben gegeven en historische plekken die een rol hebben gespeeld in de muziek komen aan bod. Een ode aan de stiel en haar poëzie.

Rijk gevulde tafel met goed volk
Het boek, royaal en pico bello geïllustreerd, schreef JW Roy in samenwerking met verschillende schrijvers, fotografen en muzikanten. Allen grootgebruikers van het genre Roots, Americana. Het voelt als een rijk gevulde tafel met goed volk, verhalen, muziek en drank. Aangeschoven zijn onder meer: Johan Derksen, Nico Dijkshoorn, Tim Knol, Freek de Jonge en Leon Verdonschot. Het boek is vergezeld van een cd (niet los te verkrijgen) waarop onder meer het nummer Let The Train Blow The Whistle van Johnny Cash niet ontbreekt.

Leon Verdonschot schuift aan
Tijdens zijn theatertour brengt Roy de nieuwe nummers met de verhalen erachter. Dat doet hij niet alleen, zelfs niet alleen met zijn band. Roy neemt Leon Verdonschot mee. In het boek staan twee verhalen van zijn hand en schreef hij mee aan het nummer Drive. Tijdens de tour vervult Leon een prominente rol met de te vertellen ‘stories’.

Voor de Americana liefhebber is deze fijne leesvoer live het niet te missen toetje van een overheerlijk diner.

Reguliere kaarten nu in de verkoop
JW Roy staat met de theatertour Dry Goods & Groceries 11/02 in Luxor Live. Op deze avond is het boek ook te koop. Reguliere kaarten à €20,00 bestel je online.

BESTEL TICKETS

 

Is dit alles?