MENU SLUIT
02.02.2016

Kroese Records aan het woord

Komende vrijdag 5 februari treden Robin Borneman en Einfach Kurt op in de bovenzaal van Luxor Live. Beide artiesten hebben hun meest recente album uitgebracht op het Arnhemse platenlabel Kroese records. Deze avond is de eerste officiële Kroese Records labelnight.

We vroegen Henk Visser, bedrijfsleider van de muziekwinkel Kroese en oprichter van het label, naar het hoe en waarom:

“Kroese Records zijn we begonnen om bands, waar wij in geloven en waar we op één of andere manier iets mee hebben, te helpen en te ondersteunen. Er wordt in Nederland, en zeker ook hier in de regio, erg veel goede muziek gemaakt en wij willen graag een aantal bands daarvan helpen om een stukje bekender te worden dan wanneer ze hun muziek bijvoorbeeld nog steeds in eigen beheer zouden blijven uitbrengen. Het belangrijkste dat wij momenteel vooral voor de bands doen is ervoor zorgen dat de fysieke en digitale distributie goed geregeld is. Daarnaast kunnen de bands en artiesten bij ons terecht voor hulp en advies. We fungeren vaak als een externe denktank.”

“Wat betreft de toekomst: we willen vooral zelf eerst beter worden. Ondanks dat het label nog maar vrij kort bestaat hebben we nu al een sterk regionaal netwerk; nationaal valt er nog wel wat te verbeteren. Het is zeker plan om het netwerk over de regio- en provinciegrenzen heen uit te breiden. Dan kunnen we, met name op het gebied van promotie, nog meer voor de bands betekenen. En dat is eigenlijk exact de reden waarom we het label gestart zijn. Bands helpen groter te worden. Er lopen momenteel gesprekken met een aantal bands die er veelbelovend uitzien. Als die doorgaan dan verwacht ik voor de zomer nog wel vier a vijf bands aan het repertoire van label toe te kunnen voegen.”

“De combinatie met een mooi poppodium zoals Luxor Live is natuurlijk ideaal. Dit is de eerste labelnight, maar we hopen dat er nog vele zullen volgen. De kaartverkoop voor deze avond gaat in ieder geval al super goed!”

En Henk heeft gelijk; dus aarzel niet als je bij de optredens van deze twee unieke artiesten wil zijn.

Meer info en tickets vind je hier.

 

 

 

Is dit alles?