MENU SLUIT
30.08.2016

De bovenzaal: kweekvijver voor talent

De Bovenzaal: onze magische kweekvijver voor talent

Het is sommige bezoekers misschien nooit opgevallen, maar links naast de hoofdingang van Luxor Live is nog een deur. En die deur leidt via een trap naar een plek waar in een intieme setting vaak hele bijzondere en soms zelfs magische concerten plaatsvinden. De bovenzaal is misschien wel het beste bewaarde geheim van Luxor. Het is een donkere sfeervolle ruimte met een beperkte capaciteit (max 200 man), maar daarmee is het de ideale kweekvijver voor opkomend talent. Bands en artiesten die hun eerste stappen zetten op weg naar roem en erkenning. Bands die op het punt staan om door te breken en die je later misschien wel tegenkomt als headliner op de grotere podia en festivals. De kans is groot is dat je na het zien van deze artiesten waar je nu nog nooit van gehoord hebt, verbluft en verbijsterd naar huis gaat. Je hebt een nieuwe fantastische band ontdekt!

Maar de bovenzaal is ook de thuishaven van de underdog. Excentrieke artiesten die al jaren aan de weg timmeren en die nooit een groot publiek zullen trekken, maar wel een plek verdienen om hun bijzondere, soms obscure muziek aan de man te brengen. En dat kan dus ook bij Luxor Live, in onze kleine bovenzaal, waar je de energie voelt stromen en de afstand tot de artiesten zo klein is, dat je ze kunt aanraken. En dat geeft het gevoel dat je deel uitmaakt van een bijzondere intieme ervaring.

Kortom, laat je eens verrassen en kom naar een van de vele bands die in de bovenzaal staan geprogrammeerd. In de maand september hebben we een bomvol programma in de bovenzaal. Met maar liefst elf live-acts in de meeste uiteenlopende stijlen valt er voor iedere muziekliefhebber wel iets te genieten. En om je een beetje op weg te helpen: My bubba, Oexfest, Lakshmi, The Black Cult, Elektroniche en Laurence Jones zijn absolute aanraders.

Is dit alles?