MENU SLUIT
21.02.2016

Mala Vita uitgelicht

Het nieuwe album van Mala Vita is door Oor ontvangen met een waarschuwing: “Het nieuwe album is uitgerust met songs die gericht zijn op fysieke en vocale publieksparticipatie. Zeer aanstekelijk.” Gelukkig houdt de band een zegetocht langs de Nederlandse podia. Afgelopen weekend trapte ze hem af in een uitverkocht Paard van Troje, op 10 maart doen ze Luxor Live aan.

Global Roots Rock

De Nederlandse band Mala Vita speelt Global Roots Rock; een mix van folk en rock in een jasje van Zuid-Europese passie, gipsy melancholie en latin soul. De roots van de mannen uit Italië, Bosnië en Servië spelen een belangrijke rol en doen letterlijk grenzen vervagen. Op het nieuwe album So Far, So Good zijn het de reisverhalen die de rode draad vormen.

Don’t worry, I’ll fuck it up

Het album liet echter even op zich wachten. Emil Kunto (accordeon) verklapt in een interview dat ze eigenlijk een paar jaar geleden al een heel album af hadden, “Maar het voelde niet goed genoeg, we wisten dat het beter kon. We hebben het hele album overboord gegooid.” Het gaf ze de kans om samen te werken met producer Mario Caldato, beter bekend als Mario C, de vaste producer van de Beastie Boys. Een droom kwam in vervulling. “Als iets te clean klonk, zei hij: “Don’t worry, I’ll fuck it up!” Het resulteerde in een prettig en warm geluid, dat ook heel goed tot zijn recht komt op vinyl.
Mala Vita staat donderdag 10.03 in de grote zaal van Luxor Live. Tickets zijn 13,50.
BESTEL KAARTEN

Is dit alles?