MENU SLUIT
18.04.2018

Nina Simone opgenomen in de Rock ’n Roll Hall of Fame

Afgelopen zaterdag is in Cleveland (Ohio) Nina Simone opgenomen Rock ’n Roll Hall of Fame. Om in het pantheon van de Rock ’n Roll Hall of Fame te raken moet een band of artiest al minstens 25 jaar geleden een eerste album hebben uitgebracht. Jaarlijks wordt een select groepje artiesten uitverkoren voor het museum dat gewijd is aan de geschiedenis van beroemde en invloedrijke musici. Dit jaar stemden meer dan negenhonderd mensen uit de muziekindustrie, historici en muzikanten op hun favoriet. Een publieksstem wordt meegewogen bij de selectie van de nieuwe rockiconen.

Zoals altijd gaat de ceremonie gepaard met optredens en eerbetuigingen. R&B-ster Mary J. Blige had de eer om Nina Simone te introduceren en Lauryn Hill, Andra Day en The Roots speelden nummers van Nina Simone. Mary J. Blige benadrukte tijdens haar speech de relevantie van Nina Simone’s werk, voor Afro-Amerikanen in het bijzonder. Haar songs over onrecht en strijd resoneren tot op de dag van vandaag. Alhoewel haar muziek een soundtrack lijkt ten tijde van de zogenaamde Civil Rights Movement is haar muziek vandaag de dag nog net zo relevant als destijds. Hedendaagse artiesten van allerlei pluimage Рvan Elton John tot Kanye West Рnoemen haar een belangrijke inspiratiebron voor hun eigen werk.

Andere artiesten die dit jaar aan de beurt waren zijn Bon Jovi, The Cars, Dire Straits, en Moody Blues. Dat niet iedereen zomaar wordt toegelaten is te zien aan de lijst met artiesten die het dit jaar niet hebben gehaald waaronder de Eurythmics, Kate Bush, Depeche Mode en LL Cool J.

Niet voor niets brengt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw juist nu samen met zangeres Sabrina Starke een ode aan deze fantastische artieste. Op zondag 17 juni in de grote zaal van Luxor Live!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?