MENU SLUIT
16.12.2015

Programma 3voor12 Gelderland Awardshow

Save the date! Donderdagavond 7 januari 2016 is er in Luxor Live in Arnhem de uitreiking van de 3voor12 Gelderland Awards in negen verschillende categorieën. Naast de uitreiking van de awards treden er verschillende Gelderse bands op. Slotstuk van de avond is een gezamenlijk optreden van Gelderse artiesten in een all star band.

Het publiek heeft de afgelopen weken massaal nominaties ingezonden in verschillende categorieën. De nominaties hebben betrekking op 2015 en zijn Beste Artwork, Beste videoclip, Beste live performance, Beste Foto van Gelderse act, Beste Gelderse muziek event, Beste nieuwe talent, Beste album (minimaal 8 liedjes), Beste EP (maximaal 7 liedjes) en Beste liedje. De vijf meest genoemde nominaties worden uiteindelijk voorgelegd aan een deskundige jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld in Gelderland. Op 7 januari krijgt de winnaar de award uitgereikt.

Naast de uitreiking van de awards staan er 7 januari in Luxor Live allerlei Gelderse bands op het podium. De vintage rockers van The Heat brachten dit jaar hun tweede ep Matatoro uit op Kroese Records. De band viel in positieve zin op door hun muzikale volwassenheid en verpletterende live-shows. Met hun stijl van rock-’n-roll is sensatie dan ook gegarandeerd. De muzikale roots van het powertrio Deaf Charley liggen in de blues, maar hun uitvoering daarvan is eigenzinnig. Het resultaat is dansbare nummers met een stampende groove of soms zelfs samba-achtige ritmes.
Mountain States maakt vooral dromerige muziek met melodieën die je even wegtrekken uit het hier en nu, maar het repertoire bevat evenzogoed rauwe en gruizige nummers. De muziekstijl van The Naked Sweat Drips is te beschrijven als psycho-grunge met zware gitaar-, orgel-, bas- en drumpartijen. Een echt heavy, vette sound. De indie-disco van dj´s Keljet is een unieke combinatie van nu-disco, indie-dance en pop. De dj´s traden op in Jakarta en Ibiza, scoorden een aantal grote bloghits en zijn door 3voor12 en OOR verkozen tot Popronde Talent.

Line-up
The Heat
Deaf Charley
Mountain States
The Naked Sweat Drips
Keljet
All Star Band: Gelderse artiesten met leden van onder anderen: Navarone, Einfach Kurt, Roy Santiago, Donnerwetter, The Kevin Costners en Rogier Pelgrim.

BESTEL TICKETS

3voor12 Gelderland is onderdeel van popportal VPRO’s 3voor12 en wordt gemaakt en gerund door vrijwilligers. Behalve het webmagazine www.3voor12gelderland.nl organiseert 3voor12 Gelderland ook verschillende activiteiten, zoals clubavonden bij onder meer Luxor Live en Merleyn en de lokale programmering op het Valkhof Festival.

Is dit alles?