MENU SLUIT
20.04.2016

The Mighty Ya-Ya

Garagerock en stonerblues van eigen bodem: dat is The Mighy Ya-Ya uit Eindhoven. Deze Brabanders brachten in 2012 hun titelloze debuutalbum uit, en zijn nu helemaal terug met hun goed ontvangen opvolger ‘Magnum Sonus’. Een brutale plaat, en een flinke slag heftiger dan de voorganger. Denk aan Jack White en King Crimson die een op één akkoord stuiterende rockopera brengen met de versterkers harder dan goed voor je is. Of aan Arthur Lee’s Love dat, geassisteerd door een bende Kozakken, ‘Stairway to Heaven’ door de wringer trekt.

Magnum Sonus schiet na een fuzzy intro uitstekend uit de startblokken met ‘Something Real’. Prima gitaarriff, lekkere melodie en goede vocals. Meer dan dat heeft een rockliefhebber soms niet nodig. Er wordt vervolgens met ‘Come On’ een versnelling teruggeschakeld, waarmee de band direct duidelijk maakt dat The Mighty Ya-Ya niet zomaar in een hokje te plaatsen valt. ‘Come On’ is een krachtige track die dit viertal ook live moeiteloos overeind zal houden. Wat opvalt is dat de band het niet schuwt te experimenteren met opmerkelijke songconstructies.  Maar soms wordt eenvoudigweg de bluesrockkraan volledig opengedraaid in nummers als ‘Tell It Like It Is’ en ‘Your Dog No More’.  Al met al een album met twaalf groovende tracks dat met super-sonische snelheid door de stratosfeer raast.

Zanger Louis van Empel (Little Louis) is de woest energieke frontman van The Mighy Ya-Ya. Hij zal er met zijn band ongetwijfeld voor zorgen dat Luxor Live op zijn grondvesten zal schudden. Gordels vast, volumeknop op tien en de stoomwals aan. De kans is groot dat de Eindhovense band er het komende jaar veel zieltjes bij gaat winnen.

BESTEL TICKETS

Is dit alles?