MENU SLUIT
20.07.2016

The Posies still going strong

Ze timmeren al bijna dertig jaar aan de weg: Jon Auer en Ken Stringfellow, samen het hart van de Amerikaanse band The Posies. Dat The Posies nog steeds succes heeft, mag een wonder zijn, want de band is de laatste jaren weinig ellende bespaard gebleven. Maar met hun nieuwste album Solid States bewijst de band dat ze nog altijd van de buitencategorie zijn. Op 6 november is The Posies live te bewonderen in Luxor Live.

The Posies werd in de jaren tachtig opgericht in Washington. En al vrij snel kwam de doorbraak. Met hun grungy powerrock scoorden ze begin jaren negentig enkele hits met Golden Blunders, Dream all Day en Solar Sister. Volle zalen en succesvolle optredens tijdens de grote festivals volgden, maar eind jaren negentig gaf de band er de brui aan. De cirkel was rond. Maar een paar jaar later bliezen Auer en Stringfellow The Posies toch weer nieuw leven in. Gelukkig maar, want de formatie maakt nog altijd puike powerpopsongs die de tand des tijds ruimschoots doorstaan.

En hun allerlaatste album Solid States is daar misschien wel het beste bewijs van. Want volgens de Volkskrant is Solid States hun beste plaat in twintig jaar. “Twaalf intelligente, prachtig gezongen songs. De overheersende smaak is bitterzoet, maar dat was bij The Posies nooit anders”, aldus VK. Het grungy gitaargeluid klinkt inmiddels wat ingetogener, maar daardoor is er des te meer te ontdekken. Mooie koortjes, fijne refreintjes, soms weemoedig dan weer heerlijk springerig. De nummers We R Power, Titanic en Squirrel Vs Snake steken er bovenuit, maar de hele plaat is van bovengemiddeld niveau.

Toch hing de geplande Europese clubtour voor 2016 aan een zijden draadje. Want in de voorbereidingen overleed plotseling drummer Darius Minwalla en in maart dit jaar bezweek bassist Joe Skyward aan de gevolgen van kanker. Ondanks deze tragische verliezen, zette het frontduo Auer en Stringfellow de tour toch door. Met een sessie-drummer en de bas die uit een synthesizer komt, staat The Posies in het najaar gewoon in Luxor Live! The Posies: tijdloos, nog altijd steengoed en live misschien nog wel beter dan in hun hoogtijdagen!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?