MENU SLUIT
11.07.2016

Thomas Dybdahl uitgelicht

Een lange zwoele zomeravond op een verlaten strand met je beste vrienden, een wijntje erbij. Klinkt als een ideale avond, maar die avond wordt nog mooier met de muziek van Thomas Dybdahl, de Noorse zanger die bekend staat om zijn prachtig melancholische en meeslepende liedjes. Zijn intieme concerten zijn inmiddels een begrip voor de kenners, maar ook het grote publiek heeft de laatste jaren het unieke talent van Dybdahl ontdekt. Op 22 september staat de sympathieke Noor in Luxor Live. Een mooie kans om kennis te maken met deze bebaarde singer-songwriter met zijn bijzondere stemgeluid.

Thomas Dybdahl groeide op op het platteland van Zuid-Noorwegen. Zijn muzikale carriere begon hij als gitarist van de Noorse band Quadraphonics, maar al snel sloeg hij een hele andere weg in. In 2002 debuteerde hij met het solo-album That Great October Sound. En daarop liet hij direct zien hoe talentvol hij is. Vooral het nummer From Grace is een fluisterzacht juweeltje, waarop de hoge weemoedige falsetstem van Dybdahl heel mooi tot zijn recht komt. De vergelijking met Jeff Buckley, Elliott Smith, Nick Drake is dan ook gemakkelijk te maken, maar ook meer dan terecht.

Toch duurde het een aantal jaren voordat Dybdahl ook buiten Noorwegen een reputatie wist op te houden. Eigenlijk duurde het tot 2011 voordat hij internationaal echt doorbrak met het album Songs. Ineens ontdekte ook de rest van van Europa zijn muziek en inmiddels treedt hij overal op, van de kleinere zalen tot de grote festivals.
Hij won diverse muziekprijzen, zijn albums worden steevast lovend ontvangen en zijn optredens zijn bijna altijd uitverkocht.

Afgelopen voorjaar kwam zijn laatste werk uit, de EP History. Drie liedjes van een absolute schoonheid die hij samen maakte met componist Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen. Een betere aanleiding om Thomas Dybdahl live aan het werk te zien is er niet, of het moet zijn dat de de optredens van de Noor altijd boeiend zijn. Hij bespeelt meerdere instrumenten, is ingetogen maar weet samen met het publiek altijd een intieme sfeer te creƫren, alsof Thomas Dybdahl alleen voor jou speelt, alsof hij als het ware je beste vriend is! De grote zaal van Luxor Live is op 22 september voor Thomas Dybdahl en jij kunt er bij zijn! Kaartverkoop is inmiddels gestart.

BESTEL TICKETS

Is dit alles?