MENU SLUIT
07.02.2019

Volledige programma kick-off Poppunt Gelderland bekend

Onlangs werd al bekend dat Gelderse artiesten binnenkort aan kunnen kloppen bij Poppunt Gelderland voor ondersteuning bij hun muzikale carrière. Nu is het programma voor de kick-off van dit platform op maandag 18 februari in Luxor Live bekend: het wordt een avond vol livemuziek, sprekers en muzikanten aan het woord. Artiesten, muziekprofessionals en andere geïnteresseerden uit de hele provincie zijn welkom. Bekijk het programma hier onder.

Sprekers

De avond wordt feestelijk geopend door Gedeputeerde Josan Meijers (Provincie Gelderland) en ingeleid door talentmakelaar Imke Loeffen (Poppunt Gelderland). Vervolgens vertellen verschillende partijen over initiatieven waar je als artiest of organisatie wat aan kunt hebben: dj en organisator Davy Brandts (Draaikunde), muzikant en festivalchef Pim Kokkeler (Booster Festival), mc en fondsenkenner Georgios Lazakis (Matchmaker Cultuur), talentontwikkelaar Milan Roerdink (Popsport, Gigant), subsidiespecialist Gabrielle de Nijs Bik (Provincie Gelderland), programmamaker Jan Willem van der Hogen (Omroep Gelderland), urban-voorvechter Simon Mamahit (Cultuur Oost) en programmeur Iwan Jonker (Epop Festival). De avond wordt gepresenteerd door oud-nachtburgemeester Angela Verkuijlen.

Muzikantenpanel

Uiteraard komen ook enkele muzikanten aan het woord over hun muzikale carrière. Zo hoor je tijdens de kick-off meer over de ervaringen van onder andere bassiste Pom van Druenen van de band REDFORTUNE, dj en producer Shalouw Sophy van o.a. Chamos, Watermeloen en dj-school De Berg, producer Stijn Vissers en mc Jip Jansen van het Achterhoekse hiphopduo Vissers & Jansen en bassist Bjorn Schouten van de band Spark of Sanity, winnaar van de wedstrijd Parel van de Betuwe.

Livemuziek

Tijdens de kick-off zijn er optredens van het 14-jarige Americana-talent Olaf Putker die opviel tijdens zijn deelname aan Popsport en nu solo een van zijn akoestische nummers komt spelen. Ook live te zien is electro-belofte Just Big Hills, deze Arnhemse producer wordt met zijn melancholische lofi trip-hop nu al gerekend tot de nieuwe garde talenten uit het oosten. Apeldoornse rapper Dani staat bekend om zijn freestyles bij o.a. FunX Radio en is daarnaast actief als coach van andere talenten in de regio. De avond wordt afgesloten door het veelbelovende Waltzburg (foto), deze Nijmeegse band verovert na de Popronde en showcasefestival Eurosonic Noorderslag nu de rest van de wereld met hun eigenzinnige indiepop . De avond wordt muzikaal omlijst door de muziekkenners van het 3voor12 Gelderland dj-team.

Info & aanmelden

De kick-off van Poppunt Gelderland vindt plaats op maandag 18 februari vanaf 18:30 in Luxor Live in Arnhem. Entree voor de kick-off is gratis op vertoon van een entreebewijs, aanmelden kan via www.luxorlive.nl of het Facebook-evenement. Meer informatie over Poppunt Gelderland komt binnenkort online, tot die tijd kun je voor vragen en informatie contact opnemen met Imke Loeffen via imke@luxorlive.nl.

Is dit alles?