MENU SLUIT
15.05.2016

Wild Romance, een fijne hel

Dany Lademacher is nog het laatst levende lid van de ‘klassieke’ Wild Romance, de roemruchte begeleidingsband van Rock ’n Roll-legende Herman Brood. Onder de naam Dany Lademacher’s Wild Romance brengt de inmiddels 65-jarige gitarist een ode aan zijn voormalige ‘Broodheer’ met een succesvolle concertreeks.

Dany Lademacher, een geboren Belg maar inmiddels een rasechte Amsterdammer, was de man die met Herman Brood and His Wild Romance eind jaren zeventig furore maakte in Europa en zelfs in Amerika. Lademacher schreef mee aan tientallen nummers en was met zijn unieke gitaarsound de belangrijkste muzikale schakel in de band. Lademacher is vooral ook de man achter Saturday Night, de allergrootste hit van Herman Brood and His Wild Romance. Het overbekende beginrifje van Saturday Night is door het Amerikaanse muziekblad Guitar Player uitgeroepen tot een van de beste gitaarintro’s ooit!
‘Dat nummer is eigenlijk ontstaan tijdens het stemmen van mijn gitaar. Saturday Night is binnen een paar minuten geboren. Het voelt heel goed dat ik op deze manier iets hebben kunnen toevoegen aan de Nederlandse rockgeschiedenis’, aldus Lademacher eerder in een interview.’

De jaren bij Herman Brood zal rasmuzikant Lademacher nooit vergeten. Hij schreef er in 2006 zelfs een boek over. ‘Wild Romance, een fijne hel’ gaat uit over deze roerige tijd. Het boek bevat hilarische voorvallen, schokkende belevenissen, tragische ervaringen, ranzige seks in onverwachte ruimten en heeft het effect van een geestverruimend middel. Lademacher zag Brood voor het laatst in januari 2001 voor zijn stamkroeg. Lademacher: ‘Hij zat op een bromfiets en had een meisje achterop. Ik vroeg hem of dat gevaarlijk was. Nee, zei Herman. Ik heb er een extra harde claxon op laten zetten.’ Dit was Herman Brood ten voeten uit.

Inmiddels is de Nederlandse Rock ’n Roll-junkie al 15 jaar dood, maar de oude leden van The Wild Romance zijn nog altijd Alive and Kicking! Sterker nog, de oude glorie herleeft nu de band onder de naam Dany Lademacher’s Wild Romance volop aan het touren is. Dat ze het nog altijd nog kunnen, bleek onlangs nog tijdens een optreden in De Wereld Draait Door. Daar liet Dany Lademacher’s Wild Romance zien dat ze nog altijd pure rock ’n roll zijn, en verdomd goede muzikanten bovendien.Ter ere van het 40-jarige bestaan van de beroemde begeleidingsband van Herman Brood is er zelfs een gloednieuwe plaat uitgebracht: Out of Heaven. Een jubeljaar dus voor de liefhebbers van ouderwetse rock ’n roll. Noteren in je agenda dus: een avondje helemaal uit je plaat met Dany Lademacher’s Wild Romance op 27 mei in Luxor Live.

BESTEL TICKETS

Is dit alles?