MENU SLUIT
29.02.2016

Winnaar Dutch Blues Award op Arnhemse Blues Night II

Afgelopen weekend is Richard van Bergen’s Rootbag winnaar geworden van de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Band 2015. ‘De souplesse, waarmee de muzikanten hun muziek brengen, de ervaring en het plezier roepen louter positieve reacties op. Een uniek geluid in Nederland.’; aldus de commissie.

 

Rootbag is samen met Boo Boo Davis & Julian Sas op 1 april te zien bij de Arnhemse Bluesnight in Luxor Live.

 

Julian Sas Band

Al meer dan 21 jaar lang maken zij gedreven en diverse bluesrock met één van Nederlands beste gitaristen. Ze stonden dan ook al eerder met een bijzondere show in Luxor Live. Nu zijn ze terug met het nieuwe bandlid Roland Bakker (op het Hammond orgel) en een nieuw album Coming Home. Het piepjonge album, 12 februari gereleased, bevat de vaste Julian Sas Band kenmerken: een zuiver huilende gitaar, een rauwe stem en hoge kwaliteit waar geen echte bluesliefhebber omheen kan.

 

Boo Boo Davis (VS)

Hij is waarschijnlijk één van de laatste mannen die kunnen navertellen hoe het harde leven in het Mississippi van de jaren ’30 en ’40 was. Ondanks het feit dat hij analfabeet is heeft hij, samen met zijn ‘guiding spirit’ Dave, toch een manier gevonden om zich staande te houden in de moderne wereld. In zijn bluesgeluid zit zowel het verdriet, als zijn reusachtige doorzettingsvermogen en muzikaliteit verweven. Wie zijn oren spitst en ogen richt op deze legende, kan zich waarschijnlijk het leven in de Delta moeiteloos voorstellen.

 

Richard van Bergen’s Rootbag

De band van meester-gitarist Richard van Bergen samen met Roelof Klijn (bas) en Jody van Ooijen die in 2012 de ´Best Dutch Blues Drummer´ award won. Samen spelen ze een mix van traditionele deltablues, New Orleans grooves en rhythm & blues. Het albumdebuut (2014) is door de critici erg goed ontvangen “Deze plaat is optima forma”. Ze mochten de vruchten plukken op tal van podia, van Moulin Blues, North Sea Jazz en Blues Peer tot aan South by South West in Austin, Texas.

It ain’t nothin’ but the blues

Opwindend, dampend, rauw, smerig, explosief. Voor de tweede keer verwent Luxor Live de bluesliefhebber op een exclusieve avond met drie top blues bands. Op het podium wordt een lesje geschiedenis gegeven van onversneden traditionele blues tot moderne varianten. Recht uit het hart, dwars door de ziel en zo puur als liefde kan zijn. Kortom een absolute aanrader.

 

De Arnhemse Blues Night vindt op vrijdag 01.04 plaats in de grote zaal van Luxor Live.

Tickets kosten €17,50 en bestel je op de website van Luxor Live

Is dit alles?