MENU SLUIT
03.02.2016

Genomineerden Edison Pop 2016 in Luxor Live

De genomineerden Edison Pop 2016 zijn bekend. Gevestigde artiesten en nieuwkomers zijn door de jury beoordeeld. De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt sinds 1960 uitgereikt in de genres klassiek, jazz en pop. Op de website van Edison vind je de drie genomineerden per categorie. Hieronder lichten wij de genomineerden uit die je binnenkort terugvindt in Luxor Live.

Vakjury

De jury maakte maandag (01 feb) de nominaties bekend. De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en artistieke waarde. De onafhankelijke en vooraanstaande jury heeft een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. Naast voorzitter Leon Verdonschot (schrijver/ presentator) bestaat de jury uit: Angela Groothuizen (zangeres/coach), Dave Minneboo (Radio538), Joost Neelemans (Apple Music), Tijs van Liemt (3FM), Roland Snoeijer (100% NL), Joey Ruchtie (De Oosterpoort / Eurosonic Noorderslag) en Job de Wit (freelance journalist).

Prijsuitreiking

Edison Pop zal plaatsvinden op maandagavond 21 maart aanstaande. Tijdens dit besloten evenement worden de winnaars van Edison Pop 2016 bekend gemaakt en de beeldjes uitgereikt in The Harbour Club in Amsterdam.

Binnenkort in Luxor Live

BEWILDER

DO 04.02 in Luxor Live
In de categorie Alternative is de nieuwe band Bewilder met het album ‘Dear Island’ genomineerd. Bewilder is de nieuwe band van Maurits Westerik (van GEM) met bekende gezichten. Het debuutalbum staat vol sterke indiepopnummers, orgeltjes en verrassende wendingen. Live hebben ze een grote reputatie opgebouwd.

FRESKU

VR 05.02 (met live-band) in Luxor Live
In de categorie Hiphop is de Eindhovense Fresku een van de kanshebbers, met zijn album ‘Nooit meer Terug’. Op dit album wisselt de rapper gretig en gedurfd af tussen humor en openhartigheid, tussen een pimpin’ badjas en een kreeftenpak, tussen “Nigga zo doe je dat!” tot zijn onzekerheden en liefde voor zijn dochtertje. Spitsvondig smeedt hij tracks die hun sporen achterlaten.

LIL’ KLEINE

VR 25.03 in Luxor Live
Tweemaal genomineerd: in de categorie Nieuwkomer en samen met maatje Ronnie Flex voor de Videoclip Drank & Drugs. De singles van Lil’ Kleine zijn brutaal, staan bol van de bravoure, en klinken als een man die met New Wave en los daarvan zijn plek in de eredivisie van de Nederlandse popmuziek gewoonweg opeist. Het knettergekke en onvergetelijk filmpje dat het New Wave-collectief van Ronnie Flex en Lil’ Kleine een nummer-1-hit bezorgde, gaf ons land de meest controversiële zomerhit sinds tijden.

 

 

Is dit alles?