MENU SLUIT
02.04.2013

Maison Du Malheur & Speeldoos doen instore Kroese

2 dagen achter elkaar een instore bij Kroese, jawel De Speeldoos & Maison du Malheur gaan dit doen! Vrijdag is het de beurt aan De Speeldoos die na de instore direct naar Luxor Live komen om hier de zaal op z’n kop te zetten. Het zelfde gebeurd zaterdag maar dan is het tijd voor Maison du Malheur
 
Nog niet bekend met deze bands?
 
De Speeldoos:
“Jezus is de zoon van God – maar ik ben de zoon van mama !” Met deze woorden denderden Roos Rebergen (Roosbeef) en Torre Florim (De Staat) eind 2009 met hun Speeldoos door Nederland. Geïnspireerd door gedichten van verstandelijk beperkte mensen hebben de twee Nederlandstalige liedjes geschreven die weer anders zijn dan anders. En om de release van deze samenwerking bijzonder te maken werd de CD uitgebracht in een muziekdoosje – De Speeldoos.
 
In april 2013 komt De Tweede Speeldoos uit – een heus muziekdoosje met een speelmechaniekje, dat een melodie afspeelt van één van de liedjes. In het prachtig vormgegeven doosje zit een CD met zes nieuwe liedjes van dit duo. Met titels als “Geen Mens Helpt Mij De Winter Door” en “Nooit Verliefd” belooft het weer een krachtige, ontroerende en soulvolle show te worden.
 
Maison du Malheur:
Stokoude jazz en rockin’ rhythm & blues raast van de planken en dendert door het publiek. Maison du Malheur zet in 2011 vanaf een klein podium het grote veld van Into The Great Wide Open in vuur. Dit optreden was het startschot voor meer dan honderd shows in binnen- en buitenland, een perfect begin van 2013 op Noorderslag en de opnames van het in maart op Excelsior Recordings te verschijnen album Wicked Transmission.
 
De negen man sterke formatie rond de Amsterdamse liedjesschrijver J.P. Mesker smelt vooroorlogse drumbeats, honky-tonk piano’s en knetterend koper samen tot een swingende troupe. Maison du Malheur is het uit de hand gelopen huisfeestje van Fats Waller, waar Professor Longhair achter de piano plaatsneemt en Howlin’ Wolf de ellende eruit zingt. De universele dansmuziek, traditionele roots en goudeerlijke nummers zitten vol zingende zaag, manische theremin en mariachi trompet. Swingende ledematen en springende lichamen, Maison du Malheur rammelt je botten door elkaar.
 
Is dit alles?