MENU SLUIT
20.03.2022

Music Support Gelderland 2022

Opnieuw krijgen 7 acts een bijdrage in de eerste ronde van Music Support Gelderland dit jaar! In 2022 start het tweede jaar van de financiële regeling Music Support Gelderland waarmee muzikanten gericht kunnen investeren in hun muzikale carrière. Ronde 1 zit erop en 7 Gelderse acts krijgen dit keer een bijdrage van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds voor hun plan. Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle 33 plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (De Nieuwe Oost), Jeffrey Neijs (Power Plug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden zeven artiesten die klaar zijn voor de volgende stap. Emile Lagarde, Julian Bohn, Ginovation, Miriam Moczko, Alvenrad, Misprint en Benjamin Theodore kunnen aan de slag met hun plan!

Julian Bohn
Julian Bohn is een muziekproducer, pianist en songwriter die samenwerkt met o.a. FRÉ en Xillan Macrooy. Na zijn studie aan het ArtEZ Conservatorium woonde hij een tijd in New York, deelde het podium met internationaal toerende muzikanten en schreef en componeerde hij muziek voor film. In de afgelopen 1,5 jaar heeft hij vanuit zijn thuisstudio in Doetinchem gewerkt aan zijn debuutalbum ‘Feels Like Home’ in de lijn van artiesten als James Blake en Nils Frahm. In totaal droegen 11 muzikanten bij vanuit New York, Londen, Keulen en Amsterdam en werden ook kerken en lege concertzalen gebruikt als opnameruimte. Met de bijdrage van Music Support bouwt Julian Bohn aan een sterke visuele identiteit om zijn eerste soloplaat mee te lanceren.

Emile Lagarde
Emile Lagarde verruilde twee jaar geleden zijn stadse appartement voor een eenvoudige yurt in de natuur bij Nijmegen. De elektronische muziek die hij eerder produceerde onder de naam Sun Shy Boy veranderde geleidelijk mee naar een meer akoestische sound met eigenzinnige Nederlandstalige teksten. Samen met producer Simon Akkermans bundelde hij deze persoonlijke tracks tot een volwaardig ep die uitkomt in het najaar van 2022. Met fotograaf en regisseur Xaver Könneker gaat hij werken aan video’s om dit nieuwe werk te introduceren.

GinoVation
Onder de naam GinoVation maakt de Arnhemse rapper Gino Engelbracht hyperpersoonlijke tracks over het levenspad dat hij niet bepaald zonder kleerscheuren heeft bewandeld. Hij wil dan ook een positieve inspiratie zijn voor jongeren die nu al met 1-0 achterstaan in het leven. In 2022 brengt Gino twee ep’s en twee videoclips uit en zoekt hij de connectie op met zijn luisteraars door een nieuwe kant van zichzelf te laten zien. Om een breder publiek te bereiken gaat hij samenwerken met verschillende partijen voor gerichte promotie, playlisting en meer activiteit op social media.

Misprint
Sinds 2019 bestormt de Nijmeegse band Misprint de podia met een speelse kruising van indie, postpunk en pop. Rammelend als Pavement, maar dan met Nederlands als voertaal. Het viertal bracht in 2021 haar debuut-ep De Eerstgeborende uit en volgt deze nu op met twee nieuwe singles als opmaat naar een plek in Popronde. Ondertussen heeft de band en muzikale ontwikkeling doorgemaakt en geschreven aan nummers voor een tweede ep, die ze deze zomer vast gaan leggen met hun droomproducer Remko Schouten van IJland Studio (Bull, Hang Youth, Canshaker Pi). Op donderdag 14 april kan je ze in Luxor Live bewonderen in het voorprogramma bij Fokko!

Miriam Moczko
Miriam Moczko is een Arnhemse zangeres, songwriter en multi-instrumentalist van Duits-Poolse komaf. Haar stijl laat zich het beste omschrijven als melancholische indie-folk met een flinke vleug hoop. Na meerdere ep’s en muzikale samenwerkingen werkt ze nu aan haar eerste solo-album Heimat, een conceptalbum over haar familiegeschiedenis. De release zal plaatsvinden op woensdag 6 april in Luxor Live, gevolgd door een tour door Nederland. Met de bijdrage kan Miriam Moczko de marketing rond deze tour naar een hoger niveau tillen en zichzelf als solo-artiest goed op de kaart zetten.

Alvenrad
De Veluwse folkmetalgroep Alvenrad timmert al ruim 10 jaar aan de weg en toerde o.a. met Heidevolk door heel Nederland. Na twee albums op het label Trollmusic brengt de band in 2022 haar derde album ‘Veluws IJzer’ uit in eigen beheer. Om dit album te promoten en hun plek in het genre te verstevigen gaat Alvenrad twee videoclips maken waarin natuur en muziek samenkomen.

Benjamin Theodore
Voor Zutphense singer-songwriter en multi-instrumentalist Benjamin Theodore is het schrijven van liedjes de ultieme manier om een stukje positiviteit te brengen. Hij combineert invloeden van John Mayer en Jason Mraz met moderne countryartiesten als Keith Urban en oude zielen als Bob Dylan tot zijn eigen sound. Na het uitbrengen van meerdere ep’s werkt hij op dit moment toe naar de release van zijn debuutalbum ‘The Eternal Optimist’. De bijdrage gebruikt hij voor de productie van een viertal videoclips voor de promotie van het album dat najaar 2022 uitkomt.

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2022 zijn er zes rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op 5 april.

Is dit alles?