MENU SLUIT
04.07.2017

NJO Muziekzomer

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het NJO: Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 60 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils.

Ieder jaar kunt u in augustus op de mooiste plekken in Gelderland prachtige concerten en voorstellingen beleven. Vanaf 2014 is Luxor Live één van deze locaties. Dit jaar vinden er twee verschillende voorstellingen plaats.

Op zaterdag 5 augustus is dit het Taiwanees-Deense duo SPRONG dat garant staat voor een uitzonderlijke ervaring met hedendaagse muziek en lichamelijk spel. Hun nieuwste project Playground is een muziektheatrale beleving in de breedste zin van het woord. In samenwerking met performancekunstenaar en elektronischemuziek-specialist Akim Moiseenkov heeft het duo instrumentale speeltechnieken vertaald naar beweging in relatie tot licht en ruimte.

Op woensdag 16 augustus viert een speciaal voor de Muziekzomer samengesteld ensemble van het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Bas Wiegers samen met u de 100ste verjaardag van de Nederlandse kunststroming De Stijl. Een grote groep musici en vijf zangeressen zullen u versteld doen staan met een meesterwerken uit de recente Nederlandse muziekgeschiedenis waaronder het derde deel van het door Louis Andriessen gecomponeerde muziektheaterwerk De Materie getiteld ‘De Stijl’.
U kan dit avondje uit compleet maken door in de bovenzaal van Luxor Live in een café-achtige setting te genieten van een diner in combinatie met een artistieke introductie op de voorstelling.

Meer informatie over deze voorstellingen vindt u op de afzonderlijke pagina’s in onze agenda of natuurlijk op de aparte website van het NJO www.muziekzomer.nl

Is dit alles?