MENU SLUIT
01.11.2017

3 x Snarky Puppy in Luxor Live

Lang was deze band een goed bewaard geheim in de New Yorkse jazz underground. Maar sinds hun Grammy winnende album ‘Family Dinner Vol. 1’ uit 2013 moet de hele wereld eraan geloven. Snarky Puppy is een fenomeen op het gebied van jazz, funk, rock en soul. Elke show moet anders zijn dan de vorige en alles gaat altijd met maximale energie. Het collectief rondom bassist en bandleider Michael League bestaat uit een harde kern met een poule van muzikanten waar regelmatig beroep op wordt gedaan.

Ze komen nog net niet zelf, maar deze maand zijn er maar liefst drie shows in Luxor Live met een dikke link naar Snarky Puppy.

02.11 Banda Magda

Banda Magda is de band van zangeres en componist Magda Giannikou. Een energieke mix van samba tot Franse Chanson, van griekse volkmuziek tot cumbia en Afro Peruvaanse Lando. Na een studie in Boston verhuisde zij naar New York waar zij haar huidige bandleden leerde kennen die allemaal tot het collectief Snarky Puppy behoren. Magda is als zangeres op 1 track te horen op het award-winning album Family Dinner vol.1. Bandleider Michael League produceerde haar tweede album.

21.11 Bill Laurance

Toetsenist, componist, producer, arrangeur Bill Laurance is een van de kernleden van Snarky Puppy. Deze be-la-che-lijk goede pianist bracht al meerdere solo-albums uit en wordt geprezen om zijn vernieuwing en relevantie. Zelfs als hij in zijn eentje komt is deze show een must voor muzikanten en liefhebbers van het genre.

26.11 Lucy Woodward

Op deze zondagmiddag met de Guus Tangelder Bigband neemt Guus doodleuk zangeres Lucy Woodward als gastvocaliste mee. Ook Lucy is één van de zangeressen die te horen is op ‘Family Dinner Vol. 1’.  Lucy bracht haar solo-albums uit op Atlantic en Verve en leerde bij dit laatste label Michael League kennen die daarna haar laatste album op zijn eigen label uitbracht. Op dit album spelen onder andere Snarky Puppy kernleden Michael League en Cory Henry mee.

Is dit alles?