MENU SLUIT
20.01.2016

8 X Luxor Live op ESNS

Afgelopen week speelde acht van de tofste acts uit het programma van Luxor Live op Neerlands grootste muziek conferentie: Eurosonic Noorderslag.

Gemist? Wij stellen ze graag kort aan je voor. Snuffel eraan en kom ze vooral checken voor de grote doorbraak.

BEWILDER
DO 04.02 in Luxor Live
In het verleden behaalde resultaten bieden wel degelijk een garantie voor de toekomst. Bewilder, een nieuwe band met bekende gezichten. Het debuut (Dear Island, augustus 2015) staat live als een huis, vol sterke indiepopnummers, orgeltjes en onverwachte wendingen.

FRESKU
VR 05.02 in Luxor Live (met live-band)
Heeft deze hiphop-eindbaas nog een intro nodig? Met het meest besproken Nederlandse hiphop album van het jaar, gokken wij van nee. We zijn wel benieuwd of hij zijn kreeftenpak meeneemt.

GERSON MAIN & ’T FANFARE
DO 18.02 in Luxor Live
Eigenwijze vertolkingen van het levenslied, Caribische country en dansbare poëzie. Deze zelfbenoemde slechtste singer-songwriter van Nederland laat van het noorden tot het oosten mooie humoristische liedjes en gedichten achter.

TOWN OF SAINTS
VR 26.02 in Luxor Live
Traditionele folk met moderne indierockelementen. Deze vijfkoppige groove machine kan je rustig tien keer in het jaar kunt zien, zonder twee dezelfde shows te krijgen voorgeschoteld. Nu nog voor een prikkie.

THIJS BOONTJES DANS- EN SHOWORKEST
DO 10.03 in Luxor Live
Bandnaam en songtitel doen het ergste vermoeden. Maar schijn bedriegt. Thijs Boontjes Dans- en Showorkest is een rockband van het funky soort. De Nederlandse teksten zijn grappig, inspirerend en, vergis je niet, worden serieus goed gespeeld.

EL PINO AND THE VOLUNTEERS
VR 11.03 in Luxor Live
Heel goed nieuws. Na zes jaar komen ze terug met een nieuw album, zelfgetiteld, rauwer, rechttoe rechtaan en bomvol energie. Voor de nieuwe plaat (gedrukt op koper!) moeten we aftellen naar 12 februari. Het beloofd een mooi vervolg op het eerdere Americana-achtige werk van deze groep vrienden. In Luxor Live bijgestaan door Goslink, de Nederlandstalige prachtige poëtisch verstilde liedjesschrijver.

ERIKSSON DELCROIX
DO 12.05 in Luxor Live
Zij zong in Laïs, hij speelde in Zita. Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson vormen al jaren niet alleen een echtpaar dat zo uit een sprookje lijkt te zijn ontsproten, maar ook een muzikale samenwerking die tot grote hoogten heeft geleid. Bloedmooie donkere folk met een Western tintje.

Al geweest:

ERIK& THE WORLDLY SAVAGES
DO 14.01 in Luxor Live
Een vrolijke bende die jou vanaf de eerste gypsy punk noot aan het dansen krijgt. Met hun goudeerlijke energieke folkpunk vechten ze ijverig tegen “het saaie post-modernisme”. Resultaat? Een onafgebroken feest.

Is dit alles?