MENU SLUIT
30.12.2015

Veel soul en jazz in 2016

In vonden 2015 we ineens een hoop Americana terug in de programmering bij Luxor Live, in 2016 kunnen ook soul- en jazzliefhebbers hun hart ophalen in Luxor Live. De crème de la crème, zowel nationaal als internationaal, staat op het programma. Levende legendes zoals Dr. Lonnie Smith – de Hammond orgelvirtuoos uit New York die o.a. samenspeelde met George Benson, Joey DeFrancesco, Joe Lovano en King Curtis. Hij neemt voor deze gelegenheid de jonge soulzangeres Sarah Jane mee en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Het eerste weekend van komend jaar start op vrijdag 8 januari gelijk goed met Sabrina Starke die perfect soul en jazz maar ook genres als folk weet te combineren. En wat dacht je van Fay Claassen samen met Guus Tangelder Big Band. Claassen, internationaal geroemd vanwege haar vocale improvisatietalent, bracht zo’n zeven albums uit en sleepte wereldwijd award na award binnen. Ook komt New Cool Collective langs, de band van Neerlands beste jazzsaxofonist Benjamin Herman. Zij nemen Mark Reilly mee, oprichter van Matt Bianco, de pop-jazz band die vooral in de jaren 80 hoge ogen gooide met hits als Don’t Blame It On That Girl.

In ons eigen land stikt het van het soul- en jazztalent. Wouter Hamel bijvoorbeeld, combineert jazz, soul en pop; melodieus, aanstekelijk en eigenzinnig. En dan zijn we er nog lang niet want ook New Rotterdam Jazz Orchestra ft. Kypski, Cool Quest, Amber Gomaa, Matt Dusk en Incognito staan op het program. En wil je de ongecompliceerd de nacht doordansen op de lekkerste soul- en discoplaten? Kom dan 15 januari naar Disco Lovers!

Is dit alles?